Dr. Lipták Eszter

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Pályaválasztásom során fontos szempont volt, hogy olyan hivatást találjak, ami teret ad a kreativitásnak. A fogorvoslás számomra egy olyan segítő szakma és tudomány, mely művészet is egyben, így ezt nagyszerű választásnak érzem.

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Diplomám megszerzése után, 2014-ben beléptem a szakorvosi képzésbe Budapesten, és rezidensi éveimet a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében töltöttem.

Az évek során részt vettem a sürgősségi betegellátásban, ahol a rengeteg különféle eset megoldása által nagy rutinom lett a gyors és pontos diagnózis felállításában, ami elengedhetetlen a megfelelő kezelés kiválasztásához. Lehetőségem volt tapasztalatot szerezni a szakirányomon kívül eső többi fogorvosi ágazatban is (pl. szájsebészet, implantológia) a kollégáimmal való folyamatos együttműködésnek köszönhetően.

Fogszakorvosi képesítésemet 2018-ban szereztem meg kiváló minősítéssel konzerváló fogászat és fogpótlástanból. Képzettségem naprakészségét szakmai továbbképzéseken való rendszeres részvétellel és az új technológiák folyamatos nyomon követésével tartom fent.

A klinikai ellátás mellet több magánrendelőben dolgoztam Budapesten és környékén, ahol tovább finomíthattam tudásom. 2020-tól önálló rendelést folytatok az L&H Dental rendelőben.

Kiemelt érdeklődési területem az endodoncia, azaz a gyökérkezelési eljárások rohamosan fejlődő tudománya, amelynek köszönhetően egyre sikeresebben tarthatók meg hosszú távon a saját fogak. Minden beavatkozást egy speciális fogászati nagyítóval végzem, mely segítségével a szabad szemmel nem látható eltérések (gyökércsatorna bemenetek, gyulladt szövetek, széli záródás, szuvasodás, repedés stb.) könnyen észrevehetők, így biztosítva az átlagos kezelésekhez képest lényegesen pontosabb végeredményt.

Munkám során törekszem pácienseim félelmeinek és tévhiteinek eloszlatására, így a fogászathoz való általános hozzáállás javítására. Ezt a felmerülő kérdések pontos és érthető átbeszélésével, illetve a kellemetlenségek minimalizálásával igyekszem elérni.

Célom mindezek mellett a preventív szemlélet népszerűsítése, a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétellel és az egyénre szabott szájhigiénia megtanításával. Így az ép fogak mellett a restaurált fogak egészsége is hosszan megőrizhető.

Rendelési idő

Hétfő
14:00 - 20:00
Kedd
14:00 - 20:00
Szerda
14:00 - 20:00
Csütörtök
08:00 - 14:00